Edicioni i 13-të i konferencës “Java e Albanologjisë”

7 Qershor, 2022 Njoftime
Nisi dje në Prishtinë edicioni i 13-të i konferencës “Java e Albanologjisë” organizuar nga Instituti Albanologjik, me pjesëmarrjen e rreth 90 studiuesve të shkencave albanologjike të gjuhësisë, historisë, letërsisë, etnologjisë dhe folklorit.
Kjo konferencë mbahet në vigjilje të tre përvjetorëve të rëndësishëm të shkencave albanologjike: 60-vjetori i botimit të numrit të parë të revistës “Gjurmime albanologjike”, 50-vjetori i standardizimit të gjuhës shqipe dhe 40-vjetori i revistës “Gjuha shqipe”.
Studiues të Akademisë së Studimeve Albanologjike japin kontributin e tyre edhe në këtë vit të “Javës së Albanologjisë”.
Prof.Valter Memisha, duke lexuar fjalën përshëndetëse të prof.Luan Përzhitës (në mungesë), rektor i Akademisë së Studimeve Albanologjike në Tiranë, tha se “Java e Albanologjisë” jep mundësi për prezantimin dhe njohjen e arritjeve më të mira albanologjike dhe se “një erë e re po fryn në fushën e bashkëpunimeve mes institucioneve albanologjike në trojet shqiptare”.
Gjatë kësaj jave mbahen rreth 86 ligjërata, të cilat do të botohen në dy vëllime “Albanologji”, një kolanë që del rregullisht prej 12 vjetësh.
“Java e Albanologjisë” mbyllet më 10 qershor.
2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL