Prezantohet libri “Maqedonia – nga antikiteti deri te koha jonë”, i studiuesit Jusuf Buxhovi

21 Prill, 2023 Njoftime
Akademia e Studimeve Albanologjike ju fton në prezantimin e librit “Maqedonia – nga antikiteti deri te koha jonë”, i studiuesit Jusuf Buxhovi.
Vepra hulumton në thellësi fatin e shqiptarëve të Maqedonisë (sot Maqedonia e Veriut), kur ajo Maqedonia, bashkë me Dardaninë dhe Epirin ishin mbretëri me peshë në antikitet në këto hapësira, e zbret deri në kohën e re, me krijimin e shtetit të pavarur maqedonas në vitin 1991 dhe konfliktin e vitit 2001.
Në prani të autorit referojnë: prof. dr. Luan Përzhita (rektor i ASA-s) dhe kërkuesit shkencorë pranë ASA-s, prof. asoc. dr. Belisa Muka dhe prof. dr. Romeo Gurakuqi.
Data: E premte, 28 prill 2023
Ora: 10:00
Vendi: Hotel Tirana, salla “Metropol”
2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL