libraria

ASA

LIBRARIA E ASA

Këtu mund të shfletoni vitrinën e botimeve ndër vite të Akademisë së Studimeve Albanologjike dhe Instituteve.

 • HISTORIA E SHQIPTARËVE GJATË SHEK. XX (VËLLIMI I III)
 • ARBNI. HISTORIK, GJEOGRAFIK, KISHTAR DHE POLITIK (Botimi i II)
 • NGA LUFTA NË PAQE, SHQIPËRIA DHE SHBA 1939-1946
 • KRIZA E AMBASADAVE. SHQIPËRIA NË VITIN 1990
 • NACIONALIZMI SHQIPTAR NË VITET 1912-1924
 • DIPLOMACIA E BRITANISË SË MADHE NË MARRËDHËNIET SHQIPTARO-JUGOSLLAVE, 1919-1939
 • SHQIPËRIA NË DOKUMENTET AUSTRO-HUNGAREZE 1914 (VËLLIMI VI)
 • SHQIPËRIA NË DOKUMENTET AUSTRO-HUNGAREZE 1914 (VËLLIMI VII)
 • LUFTA E POPULLIT SHQIPTAR PË ÇLIRIM KOMBËTAR 1918-1920 (VËLLIMI I)
 • Gramatike historike e gjuhës shqipe
 • Miti i malit në letërsinë shqipe
 • DUKURITË FONETIKE TË SISTEMIT BASHKËTINGËLLOR
 • Urë fjalësh midis Letërsisë dhe Antropologjisë
 • FONETIKA HISTORIKE E GJUHËS SHQIPE
 • Studime për fjalën shqipe II
 • Fjalori Poetik i jugut
 • EVOLUCIONI HISTORIK I PËREMRAVE TË SHQIPES
 • Studime për leksikun dhe leksikografinë e sotme shqipe
 • Studime Arkeologjike
 • Studime për Prehistorinë e Shqipërisë
 • Thesare me monedha antike të gjetura në Shqipëri (Shek. V-I P. Kr)
 • Iliria 2005-2006
 • Bronzi i hershëm në Shqipëri
 • Prehistoria e Dibrës
 • Fortifikime të shekujve IV-VI në Dardaninë Perëndimore
 • Butrinti. Historia, Monumentet dhe Muzeu
 • Butrint. History, Monuments and Museum
 • Shqipëria nëpërmjet artistëve
 • Teatri dhe aktori (Shënime kritike)
 • Studime per artin 14/2011
 • Emigracioni në këngët popullore shqiptare
 • Klasifikimi i prozës popullore shqiptare
 • Çështje të folklorit shqiptar
 • Kërçova. Identitet kulturor
 • FOLKLORI SHQIPTAR NË BASHKËKOHËSI
 • Vlera poetike të viteve 20-30

kontakt

Instituti i Antropologjisë Kulturore
dhe Studimit të Artit

Rr. "Naim Frashëri" Nr. 1
Tiranë

Akademia e Studimeve Albanologjike

Selia Qendrore

Sheshi "Nënë Tereza", Nr. 3
Tiranë

Tel: +355 42 240 713
Email: info@asa.edu.al

Qendra e Enciklopedisë Shqiptare

Sheshi "Fan Noli", Nr. 7
Tiranë