Numri i fundit 1/2022

23 Dhjetor, 2022 Të pa-kategorizuara

1/2022

ARTIKUJ

Etleva Lala
Fuqizimi i Mbretërisë së Arbërisë nga Selia e Shenjtë (5-30)

Alvin Saraçi
Roli ndërmjetësues i tregtarëve nga Shqipëria e Jugut si faktor i rëndësishëm për tregtinë veneciane (31-50)

Edmond Malaj
Marrëdhëniet tregtare ndërmjet Raguzës dhe shqiptarëve gjatë periudhës osmane nën dritën e disa autorëve (51-74)

Eduart Caka, Rudenc Ruka, Eduard Shehi
Fillesat e gërmimeve arkeologjike të shpëtimit në Shqipëri nga këndvështrimi i dokumenteve zyrtare osmane: rasti i Konakut të Durrësit (75-98)

Artan R. Hoxha
Ideologjia, politika dhe historia: rasit i Kryengritjes së Shqipërisë së Mesme (1914-1915) (99-124)

Sali Kadria
Fillesat e organizatës së fshehtë politike “Krahu Kombëtar” (Klika) – Largimi i Ahmet Zogut prej saj (125-150)

Gjon Boriçi
Kreditë sovjetike akorduar Shqipërisë në periudhën 1945-1960 (151-176)

Afrim Krasniqi
Tri dekada pas: një përmbledhje tranzicioni për Shqipërinë (177-200)

MATERIALE SHKENCORE E KUMTESA 

Edmond Malaj
Kronika e Shkodrës 1831-1839, nga dom Zef Bubçi, famullitar i Shkodrës (Transkriptimi, përkthimi dhe shënimet punuar nga Injac Zamputi, Tiranë 1977) (201-228)

Marenglen Verli
Reduktimi drastik i popullsisë shqiptare në Kosovë dhe në viset e tjera gjatë viteve 1912-1921 (229-236)

Hamit Kaba
1943-1944: Shqiptarët dhe projekti britanik për zbarkim në Shqipëri (237-248)

RECENSIONE

Beqir Meta
Albana Mema: Institucionet përfaqësuese në Shqipëri (1920-1924)”, ASA, Instituti i Historisë, Tiranë: Kristalina-KH, 2021, 484 f. (249-252)

2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL