Numri i fundit 1-2/2021

23 Shkurt, 2022 Të pa-kategorizuara

1-2/2021

ARTIKUJ

Edmond Malaj
Marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare ndërmjet Raguzës dhe trojeve arbërore (7-36)

Alvin Saraçi
Marrëdhëniet tregtare të Shqipërisë me Venecian ndërmjet portit të Durrësit në kapërcyell të shekujve XVII-XVIII (37-68)

Ledia Dushku
Nga të mandatuar në kohë lufte, në të zgjedhur në periudhë paqeje: një qasje krahasuese e tipareve të përfaqësimit në Kuvendin Kombëtar të Vlorës dhe Parlamentin e vitit 1921 (69-90)

Sali Kadria
Gjendja e rëndë ekonomiko-financiare e Shqipërisë dhe përpjekjet e qeverisë shqiptare për sigurimin e një këshilltari financiar britanik (1921-1922) (91-114)

Albana Mema
Kriza institucionale dhe karakteri i qeverisë së Fan Nolit (115-136)

Emine Arifi Bakalli
Përballja e Shqipërisë me pozitën e shqiptarëve në Jugosllavi (1935). Turqia partner real për mundësinë e dëbimit masiv të shqiptarëve (137-164)

Blerina Kuqi
Shkollat katolike gjatë pushtimit italian (prill 1939-shtator 1943) (165-192)

Sonila Boçi
Situata politike në Shqipëri (tetor-dhjetor 1943): rezistencë, bashkëpunim e luftë civile (193-228)

Hamit Kaba
Kosova në kryqëzim gjeopolitik: Shqipëria, Jugosllavia dhe Fuqitë e Mëdha (1945-1948) (229-260) 

Erjon Papagjoni
Marrëdhënia juridike e komuniteteve fetare me shtetin shqiptar – Statutet 1949-1950 (261-286)

Gjon Boriçi
Përpjekjet e qeverisë shqiptare për të arritur industrializimin e vendit me anë të veprave të fundit madhore nga Kina në Shqipëri (1966- 1973) (287-312)

Sabit Syla
Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në zonën operative të Shalës dhe humbjet e forcave serbe (313-350)

MATERIALE SHKENCORE DHE KUMTESA 

Edmond Malaj
Dy monografi të panjohura gjermane të gjysmës së parë të shekullit XIX mbi figurën e Skënderbeut (351-378)

Marenglen Verli
Refleksione për qëndrimin e shqiptarëve në revoltën e dimrit të viteve 1944-1945 në demonstratat e viteve 1968, 1981 e 1989 dhe në luftën e Kosovës të viteve 1998-1999 (379-392)

Anton Panchev
Sali Kadria: Nacionalizmi shqiptar në vitet 1912-1924, ASA, Instituti i Historisë, Tiranë: Kristalina-KH, 2019, 680 f. (393-403)

 

2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL