Numri i fundit

7 Dhjetor, 2021 Të pa-kategorizuara

3-4/2019

ARTIKUJ

Edmond Malaj
PRANIA DHE VEPRIMTARIA E KLERIT SHQIPTAR NË RAGUZË GJATË MESJETËS (7-36)

Gjon Berisha
MARRËDHËNIET E GJERGJIT II STRAZIMIR BALSHËS ME REPUBLIKËN E RAGUZËS (37-58)

Ardian Muhaj
PROJEKTE KUNDËROSMANE NË SHEK. XVI-XVII MES FANTAZISË, INTERESIT DHE REALITETIT (59-80)

Ledia Dushku
ZBATIMI NË TERRENIN SHQIPTAR I PARITETIT EKONOMIK HABSBURGO-ITALIAN (1912-1914) (81-106)

Sali Kadria
QËNDRIMI I AUTORITETEVE AUSTRO-HUNGAREZE NDAJ POPULLSISË DHE KLERIT MYSLIMAN SHQIPTAR GJATË VITEVE 1916-1918 (107-132)

Beqir Meta
PAKICA  MALAZEZE, ROMËT DHE HEBRENJTË GJATË VITEVE 1925-1939 (133-160)

Hamit Kaba
REFUZIMI I SHTETEVE TË BASHKUARA TË AMERIKËS PËR TË NJOHUR QEVERITË E DALA NGA KONGRESI I PËRMETIT DHE MBLEDHJA E BERATIT (MAJ-NËNTOR 1944) (161-188)

Ana Lalaj
IMPLIKIMET E SHTETIT SHQIPTAR NË LUFTËN CIVILE NË GREQI (1946-1949) (189-216)

Gjon Boriçi
DORËHEQJA E DETYRUAR E ENVER HOXHËS SI KRYEMINISTËR I RPSH-SË DHE KREDIA E PARË KINEZE AKORDUAR SHQIPËRISË (1954) (217-240)

Afrim Krasniqi
TREGIMI I PA(PLOTË) MBI PAVARËSINË: RISHKRIMI I HISTORISË DHE SJELLJA SHTETËRORE PAS VITEVE ’90 (241-264)

MATERIALE SHKENCORE E KUMTESA

Halit Shabani
ZENEBISHËT DHE DELVINA, ALEATË TË SKËNDERBEUT NGA “ARBËRIA E POSHTME” (265-270)

Pranvera Teli-Dibra
PAKTI I DYTË I TIRANËS, NËNTOR 1927, NË POLITIKAT RAJONALE BRITANIKE (271-282)

Petrit Nathanaili
KONCEPTE   TË   ELITËS   DREJTUESE TË SHQIPËRISË STALINISTE MBI INTEGRIMIN EVROPIAN (283-298)

Memli Krasniqi
JOSIP BROZ TITO DHE STATUSI I KOSOVËS 1967-1974 (299-308)

DOKUMENTE

Edmond Malaj
GJENEALOGJIA E KASTRIOTËVE SIPAS KARL DU FRESNE DUKANXHE (309-316)

Edmond Malaj
MARINI NGA ULQINI, DIPLOMAT I BALSHAJVE DHE  KRYEIPESHKËV I TIVARIT (1396-1420) (317-326)

RECENSIONE

Ledia Dushku
FATMIRA MUSAJ: REPUBLIKA SHQIPTARE (1925-1928), AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE, INSTITUTI I HISTORISË, TIRANË: 2018, 774 F. (327-330)

Hasan Bello
SADIK MEHMETI: SHKOLLAT DHE ARSIMI NË KOSOVË 1830-1912, INSTITUTI   ALBANOLOGJIK, PRISHTINË: 2019, 422 F. (331-334)

Hasan Bello
FITIM RIFATI: KOSOVA GJATË LUFTËS SË PARË BOTËRORE 1914-1918, INSTITUTI I HISTORISË-PRISHTINË, PRISHTINË: 2019, 410 F. (335-337)

 

2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL