Dr. Edmir Ballgjati

 

 

Shkarko CV

Edmir Ballgjati ka studiuar për dirigjim dhe muzikologji pranë Universitetit të Arteve, Tiranë. Që prej vitit 2006 është lektor i muzikologjisë në këtë institucion, dhe prej disa vitesh ka qenë gjithashtu lektor i Historisë së Muzikës, Estetikës dhe Folklorit pranë Universitetit të Shkodrës, ‘Luigj Gurakuqi.’ Më 2014 ka përfunduar studimet doktorale pranë IAKSA mbi ahengun shkodran. Interesat e tij studimore përqendrohen mbi muzikën tradicionale urbane dhe marrëdhëniet e saj me çështjet e identitetit dhe pushtetit.

Drejtuesit ndër vite

1961 – 1979: Prof. Zihni Sako

1979 – 1988: Akademik Alfred Uçi

1988 – 1993: Prof. Dr. Ali Xhiku

1993 – 1995: Prof. Beniamin Kruta

1995 – 1999: Prof. Dr. Agron Xhagolli

1999 – 2007: Prof. Dr. Afërdita Onuzi

2008 – 2017: Prof. Dr. Miaser Dibra

2017 dhe në vazhdim: Prof. As. Dr. Nebi Bardhoshi

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.