Dr. Jonida Gashi

 

Shkarko CV

Jonida Gashi është doktoruar pranë Birkbeck College, University of London, në Shkenca Humane dhe Studime Kulturore. Në kërkimin e saj shkencor, fushat kryesore të interestit janë: teoria e artit bashkëkohor, e veçanërisht ajo e imazhit lëvizës në artin bashkëkohor pas vitit 1990; historia dhe teoria e kinemasë duke filluar nga fillimi i shekullit të 20 e deri më sot; filozofia e kohës dhe teoria e përsëritjes. Jonida Gashi është aktualisht kërkuese shkencore pranë Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit në Tiranë, ku po punon mbi një projekt rreth kinemasë shqiptare gjatë periudhës komuniste në Shqipëri, 1944-1990.

Drejtuesit ndër vite

1961 – 1979: Prof. Zihni Sako

1979 – 1988: Akademik Alfred Uçi

1988 – 1993: Prof. Dr. Ali Xhiku

1993 – 1995: Prof. Beniamin Kruta

1995 – 1999: Prof. Dr. Agron Xhagolli

1999 – 2007: Prof. Dr. Afërdita Onuzi

2008 – 2017: Prof. Dr. Miaser Dibra

2017 dhe në vazhdim: Prof. As. Dr. Nebi Bardhoshi

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.