Dr. Lulzim Mema

 

Shkarko CV

Lindi në Tiranë në 10 mars 1961. Ka kryer liceun artistik “Jordan Misja”(1976-1980). Ka kryer I.L.A. (sot F.A.B.) për pikturë monumentale (1981-1985). U emërua studiues arti për epokën e Skënderbeut në muzeun Gj.K. Skënderbeu – Krujë (1985-1990). U emërua më pas në Qendrën e Studimeve Albanologjike (sot ASA). Në vitin 2000 mbrojti gradën “Doktor i Shkencave”. Punon si studiues arti pranë A.S.A.

Ka botuar monografinë “Portreti në pikturën shqiptare” (2015). Ka botuar më se 25 artikuj shkencorë në revistat e specializuara, si dhe kumtesa në veprimtari kombëtare e ndërkombëtare dhe mjaft artikuj divulgativë. Punon pikturë në të gjithë gamën që përfshin ajo.

Drejtuesit ndër vite

1961 – 1979: Prof. Zihni Sako

1979 – 1988: Akademik Alfred Uçi

1988 – 1993: Prof. Dr. Ali Xhiku

1993 – 1995: Prof. Beniamin Kruta

1995 – 1999: Prof. Dr. Agron Xhagolli

1999 – 2007: Prof. Dr. Afërdita Onuzi

2008 – 2017: Prof. Dr. Miaser Dibra

2017 dhe në vazhdim: Prof. As. Dr. Nebi Bardhoshi

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.