Prof. Dr. Miaser Dibra

 

Shkarko CV

Përvoja si mësimdhënëse dhe studiuese në institucione akademike: 35 vjet

Dekane e Fakultetit të Shkencave Shoqërore në Universitetin “Luigj Gurakuqi” (1993-2000).

Drejtore e Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit (2008-2017).

Autore e 6 monografive individuale dhe gjashtë librave shkencorë me bashkautorësi.

10 vjet kryeredaktore e revistës shkencore “Kultura popullore” dhe e pesë vëllimeve studimore të IAKSA.

Fushat themelore të studimit: folklori gojor, letërsia shqiptare.

Drejtuesit ndër vite

1961 – 1979: Prof. Zihni Sako

1979 – 1988: Akademik Alfred Uçi

1988 – 1993: Prof. Dr. Ali Xhiku

1993 – 1995: Prof. Beniamin Kruta

1995 – 1999: Prof. Dr. Agron Xhagolli

1999 – 2007: Prof. Dr. Afërdita Onuzi

2008 – 2017: Prof. Dr. Miaser Dibra

2017 dhe në vazhdim: Prof. As. Dr. Nebi Bardhoshi

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.