Blerina Hankollari

 

 

Shkarko CV

Blerina Hankollari është studiuese pranë Departamentit të Etnologjisë, në Institutin e Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Arteve. Studimet e saj janë në fushën e filozofisë idealiste gjermane dhe asaj bashkëkohore franceze, me një orientim të rëndësishëm antropologjik. Aktualisht, fusha studimore dhe kontributi i saj i parë monografik lidhen me studimin e substratit mitologjik shqiptar, me qëllim shqyrtimin e raporteve mes Shtetit totalitar shqiptar dhe këtyre konfigurimeve, nën prizmin e dinamikave të pushtetit mes metafizikave botëformuese.

Drejtuesit ndër vite

1961 – 1979: Prof. Zihni Sako

1979 – 1988: Akademik Alfred Uçi

1988 – 1993: Prof. Dr. Ali Xhiku

1993 – 1995: Prof. Beniamin Kruta

1995 – 1999: Prof. Dr. Agron Xhagolli

1999 – 2007: Prof. Dr. Afërdita Onuzi

2008 – 2017: Prof. Dr. Miaser Dibra

2017 dhe në vazhdim: Prof. As. Dr. Nebi Bardhoshi

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.