Prof. Dr. Stefan Çapaliku

 Përgjegjës i Departamentit Studime pë Artin

Shkarko CV

Stefan Çapaliku u lind në Shkodër në vitin 1965. Ai është diplomuar për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës në vitin 1988. Më 1995 përfundoi doktoraturën e tij. Prej vitit 1998 jeton në Tiranë. Ai është autor i më shumë se njëzet pjesëve dramatike, të cilat i ka përmbledhur në kater vëllime. Ai është nderuar më çmime kombëtare dhe ndërkomëtare dhe është i nominuar për çmimin “Europa” për realitete të reja teatrore. Veprat e tij dramatike, si dhe pjesë nga krijimtaria tjetër gjendet edhe në mjaft gjuhë evropiane.  Ai gjithashtu është edhe poet, prozator dhe studiues arti. Kohët e fundit kontributet e Çapalikut janë shtrirë edhe në regjinë skenike dhe filmike.

Një listë e shkurtër publikimesh:

 Poezi:

 1. Asgjë më shumë se kaq s’ka ndodhë, Shkodër 1993.
 2. Kohë e ndalur, Shkodër 1994.
 3. Fjalë për fjalë-Word for word, Tiranë 2000.

Prozë:         

 1. Kronikë në lindje, Fishta, Shkodër 1996
 2. Tregime për Anën. Onufri, Tiranë 2002.
 3. Secili cmendet simbas mënyrës së vet. Fishta, Tiranë 2016.

Ese:

 1. Fishta satirik, University of Shkodra, 1995.
 2. Prijes për gjeografinë dhe sociologjinë e letersisë shqipe, HD, Tiranë 1997
 3. Letersia e interpretuar, Albas, Tiranë 1998
 4. I vetëm në Europë, Ombra GVG, Tiranë 2005
 5. Estetika moderne, University Press, Tiranë 2006
 6. On Albanian Contemporary Art, QSA, Tiranë, 2014

Drama:

 1. Pesë drama dhe një korn anglez, IdeArt, Tiranë, 2004
 2. Allegretto Albania dhe drama të tjera, Fishta, Tiranë, 2006
 3. Pesë komedi të përgjakshme, Fishta, Tiranë 2010
 4. Tri Drama, Mediacenter, Prishtinë, 2014
2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.