Nuk ka rezultate për kërkimin tuaj / No results for your search

Njoftime të fundit / Recent announcements

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit mes Akademisë së Studimeve Albanologjike (ASA) dhe Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës (UAMD)

THIRRJE për pjesëmarrje në Konferencën mbarëkombëtare “Një komb, një gjuhë” 

Miratohet Plani Strategjik për periudhën 2022-2027

Doli në qarkullim “Dardanët” i prof. dr. Luan Përzhitës

U promovua leksikoni “Vendbanimet në hapësirën historike shqiptare të Çamërisë. Tabloja fizike-hapësinore, demografike e funksionale”, e autorit prof. dr. Selman Sheme

Promovimi i leksikonit “Vendbanimet në hapësirën historike shqiptare të Çamërisë. Tabloja fizike-hapësinore, demografike e funksionale”, e autorit prof. dr. Selman Sheme

Edicioni i 13-të i konferencës “Java e Albanologjisë”

Përurohet libri i Stipçeviçit “Kultura tradicionale e arbëneshëve të Zarës”

Finalizohet marrëveshja tripalëshe Tiranë-Prishtinë-Shkup

Marrëveshjet e ASA-s me homologët bullgarë 

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi mes Shkollës Franceze të Athinës dhe Akademisë së Studimeve Albanologjike 

Konferenca e përbashkët shkencore “Një komb, një gjuhë” 

Zgjidhet kryetari i Këshillit të Etikës së Akademisë së Studimeve Albanologjike

Kontributi Shqiptaro-Britanik në Butrint

Vendime të Senatit Akademik

Vendime të Bordit të Administrimit – 2020

ASA marrëveshje me Bashkinë e Tiranës 

Digjitalizim i koleksioneve, marrëveshje midis Ministrisë së Kulturës dhe ASA-së

Leksione mbi trashëgiminë

Nekrologji

Urim

“Memorandumi i bashkëpunimit 2021-2026”, ndërmjet Akademisë së Studimeve Albanologjike – Tiranë, Institutit Albanologjik – Prishtinë dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup

Takohemi në Ditët e Albanologjisë

Ditët e Albanologjisë, edicioni XII

Panairi librit 2021

Ditët e alfabetit

Paraqitja e veprës “Rexhep Qosja-filozof, ideolog dhe politikan i çështjes kombëtare”

Drejt një strategjie të albanologjisë

Drejt një strategjie të albanologjisë

Akademia e Studimeve Albanologjike organizon konsultën “Drejt një strategjie të Albanologjisë”

Vizitë në Muzeun Kombëtar të Arsimit, Korçë

Një urim nga Véronique Chankowski

Rektori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, prof. dr. Luan Përzhita, priti sot në një vizitë miqësore Presidentin e Republikës, z. Ilir Meta

Takim i rektorit të ASA-s me Ministren e Arsimit, Sportit dhe Rinisë

Intervista e dhënë nga rektori i ASA-së për Report TV

Intervista e dhënë nga dr. Melsi Labi për Zërin e Amerikës

Vizita e rektorit dhe zëvendësrektorit në Shkup dhe Prishtinë

Zgjidhet kryetari i Këshillit të Profesorëve të ASA-së

Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit për Bashkëpunim dhe Zhvillim Aktivitetesh të Përbashkëta ndërmjet Akademisë së Studimeve Albanologjike dhe Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit

Rektori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, prof. dr. Luan Përzhita vizitoi ekipin e përbashkët shqiptaro-italian që po kryen gërmime arkeologjike në Amfiteatrin e Durrësit

Takim i rektorit të ASA-së me rektorin e Universitetit “Eqrem Çabej” të Gjirokastrës

Vendime të Bordit të Administrimit – 2019

Vendime të Bordit të Administrimit – 2018

Zhvillohet mbledhja e parë e Senatit të ri Akademik të Akademisë së Studimeve Albanologjike

Ceremonia e emërimit të stafit të ri drejtues të Akademisë së Studimeve Albanologjike

Takimi i radhës mes Kryeministrit të Shqipërisë z. Edi Rama dhe rektorëve të universiteteve shqiptare

Dekretohet rektori i ASA-së, prof. dr. Luan Përzhita

Shpallet rezultati i zgjedhjeve në ASA

Takimi i kryeministrit dhe ministrave të kabinetit të tij me rektorët e universiteteve publike

Takimi i rektorit të ASA-së dhe drejtorit të Institutit të Historisë me titullarët e Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Universitetit të Tetovës

Konferenca mbarëkombëtare me temë: “Dramaturgu Etëhem Haxhiademi në fokusin e trajtimeve letrare e gjuhësore”

Konferenca shkencore “DRAMATURGU-POET ETËHEM HAXHIADEMI NË FOKUSIN E TRAJTIMEVE LETRARE DHE GJUHËSORE”

Konferenca shkencore “Demonstratat e vitit 1981 në Kosovë”

Konferenca shkencore “Parlamentarizmi shqiptar ndër vite”

Konferenca shkencore “Ramiz Abdyli, profesori dhe studiuesi model i historiografisë shqiptare”

Vizitë e Ambasadorit Austriak në ASA

Marrëveshje bashkëpunimi për realizimin e Atlasit Etnografik të Fshatit në Shqipëri e Kosovë

Mëngjes pune i rektorëve me Kryeministrin

Botimet më të fundit të ASA shkojnë te lexuesit

Nënshkruhen kontratat e punë për hartimin e veprës “Fjalor i madh i gjuhës shqipe”

Veprimtaria shkencore-jubilare “Skënder Anamali – një themelues i arkeologjisë shqiptare”

Bashkëpunimi i Akademisë së Studimeve Albanologjike në një projekt të ri të Akademisë së Shkencave

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunmit midis ASA-së dhe Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis ASA-së dhe AIDSSH

Prof. dr. Adem Bungurit i jepet titulli “Mjeshtër i Madh”

Më datë 22 prill 2021, u zhvillua konferenca shkencore “100 vjet zgjedhje në Shqipëri: Prill 1921 – Prill 2021”

Takimi midis rektorit të ASA-së, akademik prof. dr. Marenglen Verli dhe prof. Diana Kastrati, drejtoreshë e Qendrës së Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët

Konferenca shkencore “100 VJET ZGJEDHJE NË SHQIPËRI: PRILL 1921-PRILL 2021”

Webinari “Materializing Modernity – Landscape, Architecture and Anthropology intersection in 20th-century rurality”

Mbahet konferenca shkencore, “Pranvera shqiptare 1981 – kthesë në historinë kombëtare”

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit midis Akademisë së Studimeve Albanologjike dhe Ministrisë së Kulturës

Nënshkruhet “Memorandumi i mirëkuptimit” midis ASA-së dhe Muzeut Kombëtar të Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”

Thirrje për aplikim në konferencën shkencore “100 VJET ZGJEDHJE NË SHQIPËRI: PRILL 1921-PRILL 2021” 

Prezantimi i botimeve të Institutit të Arkeologjisë

Prezantimi i botimeve të Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit

Prezantimi i botimeve të Institutit të Gjuhësisë dhe Letërsisë

Prezantimi i botimeve të Institutit të Historisë

Ditët e Albanologjisë edicioni XI

Takimi me temë  “Perspektiva Historike dhe QKLL”

Konferenca me temë: “Ligjshmëria gjatë regjimit komunist, 1944-1990”

Webinari “Kërkimet arkeologjike italo-shqiptare: kërkim, ruajtje dhe zhvillim i qëndrueshëm

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi midis ASA-së dhe Universitetit të Tetovës

Njoftim

Akademia e Studimeve Albanologjike (ASA) është fituese e një financimi nga BE për zbatimin e  Marie Skłodowska-Curie Action Individual Fellowship (MSCA-IF)

Konferenca Shkencore kombëtare “Lufta kombëtare e Vlorës, luftë për mbrojtjen dhe rikonfirmimin e Pavarësisë”

Vendime Senati

Akademia e Studimeve Albanologjike nënshkruan Memorandumin e bashkëpunimit me Qendrën e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA)

Marrëveshje bashkëpunimi të ASA me institucione shkencore dhe të arsimit brenda dhe jashtë vendit

Bashkëpunimi më i fundit i realizuar nga ASA është ai me gjimnazin At Shtjefën Gjeçovi, Laç

Dr. Gjon Boriçi sjell tre studime të reja për Kinën

Njoftim

Njoftim

Kolekiumi 2-të Ndërkombëtar me temë: “Iliritë: Identitete të ndërthurura”

Akademia Përkujtimore kushtuar Shaban Polluzhës

Konferenca Ndërkombëtare Shkencore: “EMIGRACIONI POLITIK SHQIPTAR NË VITET 1944-1990”

Marrëveshje bashkëpunimi midis ASA dhe UV

Konferenca Shkencore “Viti Arkeologjik 2019”

Konferenca Shkencore “100 vjet parlamentarizëm shqiptar”

Ditët e Albanologjisë 2019

Konferenca: “Perspektiva studimore mbi Kosovën”

2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.