Rektori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, prof. dr. Luan Përzhita u takua sot me drejtorin e Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës Shqipe, prof. dr. Ylber Sela

3 Mars, 2023 Njoftime
Rektori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, prof. dr. Luan Përzhita u takua sot me drejtorin e Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës Shqipe, prof. dr. Ylber Sela. Drejtuesit bënë një bilanc për arritjet e bashkëpunimit mes dy institucioneve në këto vitet e fundit.
Ditët e Albanologjisë dhe tubimet për shqipen standarde, në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit, kanë qenë ngjarje kryesore për të cilat u bashkuan energjitë e ASA-s dhe AZGJ-së, ndër të tjera. Konferencat e përbashkëta, botimet dhe partneriteti me institucione në rajon afër shkencave albanologjike, për çështje që i përkasin jo vetëm gjuhës shqipe po edhe kombit shqiptar, mbeten disa nga qëllimet e bashkëpunimit edhe për vitin 2023 mes qendrave albanologjike në Tiranë dhe Shkup.
2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL