Promovimi i leksikonit “Vendbanimet në hapësirën historike shqiptare të Çamërisë. Tabloja fizike-hapësinore, demografike e funksionale”, e autorit prof. dr. Selman Sheme

12 Qershor, 2022 Njoftime
Më 17 qershor, ora 11.00, Akademia e Studimeve Albanologjike organizon promovimin e leksikonit “Vendbanimet në hapësirën historike shqiptare të Çamërisë. Tabloja fizike-hapësinore, demografike e funksionale”, të autorit prof. dr. Selman Sheme.
Përshëndesin: prof. dr. Luan Përzhita – Rektor i Akademisë së Studimeve Albanologjike dhe Resul Demi – përfaqësues nderi i komunitetit çam.
Referojnë me temat: prof. dr. Sabri Laçi – “Lidhjet shpirtërore të njeriut me vendin e origjinës”, prof. dr. Fatmira Rama – “Shpërnguljet e popullsisë çame në vitet ’20-’30 të shekullit XX”, prof. dr. Bardhosh Gaçe – “Tipologjia e vendbanimeve në Çamëri” dhe dr. Lorenc Agalliu – “Trualli i Çamërisë si gjeohapësirë kulturore dhe etnike shqiptare”.
Një përshëndetje nga autori dhe më pas, hapësirë diskutimi.
Aktiviteti mbahet në sallën e konferencave, hotel “Mondial”, Tiranë.
2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL