Kontributi Shqiptaro-Britanik në Butrint

2 Mars, 2022 Njoftime
Akademia e Studimeve Albanologjike dhe Instituti i Arkeologjisë organizojnë një takim mbi “Kontributin Shqiptaro-Britanik në Butrint” më datë 9 mars 2022, ora 17.00, në Pallatin e Kongreseve, Salla e Albanologjisë.
I ftuar në këtë takim është Profesor Richard Hodges, OBE, President Emeritus i Universitetit Amerikan në Romë dhe ish-Drejtor Shkencor i Fondacionit Butrinti, i cili me këtë rast do të prezantojë vëllimin më të ri studimor mbi kërkimet arkeologjike në Butrint: “Hernandez, D. and Hodges, R. (eds.) (2020) Butrint 7. Beyond Butrint: Kalivo, Mursi, Çuka e Aitoit, Diaporit and the Vrina Plain. Surveys and Excavations in the Pavllas River Valley, Albania, 1928–2015”.
 
 
Ky takim shënon një moment të rëndësishëm, në të cilin arkeologjia shqiptare feston bashkëpunimin shkencor shumëvjeçar me arkeologjinë britanike në Butrint, të mundësuar nëpërmjet projektit me Fondacionin Butrinti.
 
 
Ju mirëpresim të gjithëve!
2024 © Institutet dhe qendrat e Albanologjisë. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA. POWERED BY WEBART.AL